- Vil bety kommersielt gjennombrudd for DNO

Carnegie venter nyheter fra Irak som vil bety en sterk positiv kursreaksjon for DNO.

In this May 31, 2009 file photo, an employee works at Tawke oil fields in the semiautonomous Kurdish region in northern Iraq. Iraq's Kurds pushed the central government on Tuesday to recognize oil contracts they signed with international companies by insisting the self-ruled region will not resume exports until Baghdad recognizes the deals. (AP Photo/Hadi Mizban, File)
Næringsliv

Analytiker Kjetil Bakken i Carnegie mener rapportene fra flere nyhetskilder i Midtøsten om at det er inngått en avtale i Irak om landets olje- og gasslov er troverdige. I henhold til denne skal den kurdiske regionen tillates å kontrollere regionens egen oljeeksport.«Dette vil tillate uhindret eksport av olje fra Kurdistan, som vil et stort kommersielt gjennombrudd for DNO», skriver Bakken ifølge TDN Finans.Meglerhuset venter en sterk positiv kursreaksjon når historien blir bekreftet.Carnegie har en kjøpsanbefaling på DNO og et kursmål på 25 kroner.Tirsdag koster DNO 19,69 kroner, opp 3,7 prosent.