Arctic og RS Platou samstemte om shipping-sammenslåingen

RS Platou og Arctic Securities mener fusjonen mellom Golden Ocean og Knightbridge Shipping er positiv for begge selskapene.

Næringsliv

Knightsbridge Shipping Limited og Golden Ocean Group Limited meldte sent tirsdag kveld at de har inngått en avtale om å fusjonere.RS Platou er noe skuffet over den relative verdsettelsen av Golden Ocean, skriver TDN Finans med referanse til en fersk markedsoppdatering.Meglerhuset ser likevel en oppside på ni prosent for Golden Ocean og 1,5 prosent for Knightsbridge Shipping i forbindelse med sammenslåingen.RS Platou trekker frem at Golden Ocean bidrar med en sterk balanse med investeringskapasitet til sammenslåingen, mens Knightsbridge bidrar med en moderne flåte med lav kontant «break even».Ifølge TradeWinds, som siteres av TDN Finans, skriver Arctic Securities i en oppdatering onsdag at avtalen ikke var overraskende, og at transaksjonen er mest gunstig for Golden Ocean.- Vi mener at Golden Ocean får det største oppløftet fra sluttkursen tirsdag. Vi mener at transaksjonen er positiv for begge selskapene gitt økt størrelse og mer diversifisert flåte, skriver Arctic Securities.Markedet ser ut til å være enig i Arctics konklusjon: Kort etter lunsj tirsdag er Golden Ocean opp 5,79 prosent til 6,76 kroner.