Credit Suisse tror ikke på denne Røkke-aksjen

Credit Suisse starter dekningen av nye Aker Solutions med nøytralanbefaling og kursmål 70 kroner.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Næringsliv

I en oppdatering tirsdag konkluderer Credit Suisse ifølge TDN Finans med at splitten gjør Aker Solutions til et mer fokusert og slankere selskap, med en klar strategi for å ta markedsandeler, bedre marginene og gi høyere avkastning.- Inntektene på kort sikt er støttet av en robust ordrebok og ventet marginbedring i 2015. Etter kapasitetsøkningene i 2015, impliserer den frie kontantstrømgenereringen en fri kontantstrømavkastning på nær ti prosent fra og med 2016. Dette støtter i sin tur et utbytte på over 30 prosent av nettoresultat. Samlet sett, føler vi det risikojusterte potensialet er rimelig balansert for øyeblikket, skriver meglergiganten i analysen.Likevel lander Credit Suisse på en nøytral-anbefaling, med kursmål på 70 kroner.Les også: - Risikoen er for høy i Aker Solutions- AKSO handles til rundt ti ganger ventet 2015-resultat, tynget av det svake sentimentet for den europeiske oljeservicesektoren. Med den svake oljeprisen er det også usannsynlig at denne trenden vil reverseres i nær fremtid. Så, til tross for kursmålet vårt, ser vi begrenset med potensial for gevinst i absolutt eller relativ forstand, skriver Credit Suisse i rapporten.