IMF spår høyere vekst i Norge

Det internasjonale pengefondet (IMF) senker prognosen for global vekst i år og neste år, men spår høyere vekst i Norge.

Olivier Blanchard - Foto: AP
Næringsliv

I sin World Economic Outlook, som ble lagt fram tirsdag, opprettholder IMF prognosen for vekst i Norges BNP med 1,8 prosent i 2014 og 1,9 prosent i 2015. Til sammenligning hadde Norge en vekst på 0,6 prosent i 2013.I rapporten anslår IMF at arbeidsledigheten i Norge vil være på 3,7 prosent i 2014 og 3,8 prosent i 2015. I april-rapporten ble ledigheten anslått til 3,5 prosent i både 2014 og 2015.Samtidig senker IMF sine prognoser for den globale veksten. Ifølge pengefondet blir den globale veksten på 3,3 prosent i 2014 mens den i 2015 blir 3,8 prosent. Det er henholdsvis 0,1 og 0,2 prosentpoeng lavere enn IMFs forrige prognose, som ble lagt fram i juli i år.– Den globale veksten er middels og litt dårligere enn det som ble beregnet i juli, konstaterer IMFs sjeføkonom Olivier Blanchard i forordet til rapporten.Krisene i Ukraina og Midtøsten samt ebolaepidemien i Vest-Afrika og mulig stagnasjon i eurosonen er de største truslene mot den globale økonomiske veksten, påpeker pengefondet. (©NTB)