Jubel etter Volvo-tall

Investorene kaster seg over Volvo-aksjene etter fredagens kvartalspresentasjon.

Foto: Scanpix/AP
Næringsliv

Volvo melder om et langt bedre resultat enn analytikerne hadde ventet. på ordreinngang, driftsresultat og driftsmargin. - Volvos resultat i tredje kvartal var veldig sterkt med tanke på de lave forventningene til lastebiletterspørselen i Brasil og Europa, samt anleggsmaskinsmarkedet i Kina, sier Handelsbankens analytiker Hampus Engellau til Dow Jones Newswire og Di.se.Driftsresultatet eksklusive omstruktureringskostnader på 659 millioner svenske kroner var på 2,9 milliarder mot ventet 2,05. Marginen var på 4,3 prosent mot ventet 3,2. Bunnlinjen endte på 1,55 milliarder svenske kroner. Dette ga en fortjeneste per aksje på 0,74 kroner. Før skatt var resultatet 2,29 milliarder. - Effektiviseringsprogrammet har som planlagt gitt besparelser i en klart økt takt, og de sammenlagte besparelsene i 2014 utgjør 1,6 milliarder kroner sammenlignet med 2013, sier Volvos CEO Olof Persson i kvartalsrapporten.Volvo-aksjen har vært helt oppe i 88,75 kroner på Stockholmsbørsen fredag, og omsettes kort før kl 16 for 83,50 kroner, opp 7,19 prosent. Rapporten finner du her.

Nyheter
Børs