Knightsbridge Tankers fusjonerer med Golden Ocean

John Fredriksen danner en gigant innen tørrbulk og blir største aksjonær i det fusjonerte selskapet.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Næringsliv

Knightsbridge Shipping Limited (Nasdaq: VLCCF) og Golden Ocean Group Limited (OSE: GOGL) har inngått en avtale om å fusjonere, med Knightsbridge som det overtagende selskapet, fremgår det av en børsmelding fra Knightsbridge Tankers.Etter fusjonen vil det nye selskapet bli et av verdens ledende tørrbulkrederier med en flåte på 72 skip, hvorav 36 er under bygging.Fusjonen forutsetter godkjennelse av aksjonærene i de to selskapene på deres ekstraordinære generalforsamlingr i desember 2014 eller i januar 2015. Fusjonen ventes å være klar kort tid etter det, heter det videre.Etter fusjonen er det ventet at John Fredriksens Hemen Holding med nærstående vil eie 39 prosent av det nyfusjonerte selskapet, inkludert Hemens eierandel i Frontline 2012. Etter det neste steget i Frontline 2012-transaksjonen vil denne eierandelen stige til ca. 42 prosent.Den nåværende ledelsen og de ansatte i Golden Ocean, som i øyeblikket har ansvaret for det kommersielle i Knightsbridge-flåten, vil lede det sammenslåtte selskapet, med Herman Billung som toppsjef og Birgitte Ringstad Vartdal som finansdirektør.Etter fusjonen vil det nye selskapet ha en flåte på 46 Capesize ski, 10 Ice Class Panamax, 8 Kamsarmax og 8 Supramax, hvorav 36 er skip under bygging. I tillegg vil den kombinerte flåten bestå av et mindre antall innleide skip og ett eid gjennom et joint venture, fremgår det av børsmeldingen .Knightsbridge falt 7,6 prosent på Nasdaq tirsdag, men steg 0,76 prosent til 7,91 dollar i etterhandelen. Det verdsetter rederiet til 420 millioner dolllar, tilsvarende litt over 2,7 milliarder kroner.Golden Ocean falt 4,4 prosent til 6,39 kroner på Oslo Børs tirsdag. Det verdsetter tørrbulkrederiet til knapt 2,9 milliarder kroner.Meldingen fra Golden Ocean her