Reitan sammenligner Rema med innvandrerbutikker

Rema-sjef Ole Robert Reitan vil ha barn og pensjonister i arbeid og sammenligner Rema med innvandrerbutikkene.

Næringsliv

- Hvis dere ser dere nøye om når dere er i Rema 1000-butikker i dag, så er det svære familiebedrifter. Mann, kone, barn, onkler, tanter, den pensjonerte bestefaren. De bor i nabolaget, kjenner lokalmiljøet og bidrar til å skape gode, sunne familiebedrifter, sa Rema-sjef Ole Robert Reitan da han møtte leverandører på Dagligvareleverandørens høstmøte i Tønsberg før helgen. - Det er nesten bare Rema- og «pakistanerbutikkene» på Grønland som driver slik. Da blir det lave lønnsutgifter. Jeg er glad i familiebedrifter, sa Reitan videre, skriver DN.Ifølge avisen sikter Reitan til bydelen Grønland hvor det finnes mange familieeide dagligvareforretninger, hvor kjøpmannen ofte er av utenlandsk opprinnelse.– Jeg vokste selv opp i butikken og er oppfostret på smågodt og varer utgått på dato. Og fikk penger av farfar for å jobbe noen timer hver lørdag, sa Reitan.Slik vil han at også dagens kjøpmannsbarn skal ha det. På flere interne Rema-samlinger hvor DN har vært til stede de siste årene, har både han og faren, Rema-gründer Odd Reitan, trukket frem at idealkjøpmannen er så glad i butikken at han går «går baklengs ut av den» om kvelden. Avisne skriver at i stedet for å gå hjem til familien, oppfordrer Reitan kjøpmennene til å engasjere familien i størst mulig grad i butikkdriften.

Nyheter
Næringsliv