Rio Tinto avviser frieri

Rio Tinto-aksjen fikk fart på seg på børs tirsdag etter at det ble kjent at gruvegiganten hadde avvist et frieri fra Glencore.

Foto: RioTinto.com
Næringsliv

Glencore skal ifølge Reuters ha kontaktet Rio Tinto i juli, for å få til en sammenslåing. Rio Tinto opplyser videre at de takket nei til budet i august.Dersom de to selskapene hadde slått seg sammen ville dette blitt verdens største gruveselskap.Rio Tinto spratt opp 4,7 prosent på børsen i Australia, til 60,28 australske dollar, da dette ble kjent.Ifølge Bloomberg skal Rio ha avslørt at Glencore kontaktet Rios største aksjonær, det statseide kinesiske Aluminium Corp of China, for å lodde interessen for en slik sammenslåing.Glencore er allerede sterkt posisjonert innen kobber, nikkel, sink og kull, men mangler jernmalm.