Tine måtte gi bort Snøfrisk gratis

Russlands importforbud skaper problemer for Tine. Nå har selskapet gitt bort flere tonn av smøreosten Snøfrisk beregnet på det russiske markedet.

Næringsliv

Stort sett hele lageret er gitt til Matsentralen, som er mottakssentral for frivillige organisasjoner som Blå Kors og Frelsesarmeen, opplyser Tine til Aftenposten.– De får så varene som de deler ut til de som trenger det mest, sier informasjonsrådgiver Veronika Skagestad i Tine.Hun sier at det aktuelle produktet, som ble produsert i juli, ble gjort klart for salg på det russiske markedet og eskene var av den grunn utstyrt med russisk tekst.Men så, i begynnelsen av august innførte Russland importforbud for en rekke norske matvarer. Dermed ble Tine sittende igjen med et stort lager av Snøfrisk ment for russiske matbord.Før importforbudet ble innført eksporterte Tine rundt 100 tonn Snøfrisk til Russland i året. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv