I nitiden mandag morgen kom Skattekrim i Skatt øst på uvarslet kontroll hos bilimportøren Hyundai Motor Norway på Ensjø i Oslo.– De hadde et standardformulert brev som varslet om kontroll av virksomheten, uten at det ble opplyst noe om motiver eller årsak fra deres side, sier administrerende direktør Thomas Rosvold i Hyundai Motor Norway til DN.Ifølge avisen ble de ansattes pc-er og mobiler speilkopiert, og det ble tatt beslag i regnskapsdokumenter for flere år. Mellom 10 og 15 personer fra Skattekrim deltok, og aksjonen var ikke avsluttet før i titiden på kvelden.– Jeg kan ikke si noe mer om bakgrunnen, men det er en ren rutinesak, sa pr-ansvarlig Morten Brusletto i Hyundai til DN.Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen hos Skatt øst avviser overfor avisen på generelt grunnlag at etaten driver med rutineundersøkelser.– Skattekrim kontrollerer ut fra en risikovurdering og tar ikke generelle stikkprøver, sier han.Rosvold i Hyundai Motor Norway bekrefter at Skattekrim tok med seg regnskapsbilag fra 2011 til 2013.– Vi har ikke fått noen beskjed om hva det gjelder eller hva de ønsket å kontrollere, men ble litt overrasket da de kom på døren. Etter det var det ingen dramatikk, sier Rosvold til DN.