CENTURIE, tidligere JerniaGruppen, kjøper den landsdekkende kjeden Kremmerhuset. CENTURIE eies av Stein Erik Hagens Canica.Kremmerhuset har 65 butikker og en omsetning på omkring 285 millioner kroner. Kjøpet av Kremmerhuset styrker CENTURIE betydelig innen markedet for gaver, interiør og kjøkken, heter det i en melding.Kjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.- Kjøpet av Kremmerhuset er en viktig del av vår strategi for å styrke oss innen forbrukermarkedet i Skandinavia. Kjeden har en sterk merkevare, dyktige ansatte og utfyller våre øvrige kjeder på en svært god måte, sier konsernsjef Knut Thjømøe i CENTURIE i meldingen.CENTURIE eier fra før Jerniakjeden i Norge, 57 prosent av Järniakjeden i Sverige, Bedre Hjem, en ny kjede i forbrukermarkedet, Outlet Home & Garden og Skandinavias største grossist innen kjøkkenutstyr F&H. F&H har salgskontorer i Norge, Danmark og Sverige og et eget innkjøpskontor i Kina (F&H Asia Ltd.). F&H er i tillegg en betydelig aktør i det danske markedet. CENTURIE er også deleier i agenturselskapet Gastronaut.- CENTURIE er blant Skandinavias mest profesjonelle innen kjededrift og har en kultur vi kjenner oss godt igjen i. Vi gleder oss til å videreutvikle Kremmerhuset som del av CENTURIE-familien, sier Frank Angelvik, administrerende direktør i Kremmerhuset Ting & Sånt AS.Kremmerhuset Ting & Sånt ble startet i Trondheim av Eli og Jens Otto Hoff på 70-tallet. Det hele startet som et utspring fra klesbutikken Neste Stopp helt tilbake i 1973 da ubrukte bryllupsgaver, kurver, glass og emalje ble flettet inn som en del av varesortimentet. Dette ble meget godt mottatt av kundene, og den første rene «ting» butikken ble åpnet i 1979 under navnet Kremmerhuset Ting & Sånt. Varene har endret seg mye siden den gang, men den første butikken ligger der fortsatt. Kjeden har nå hele 62 butikker i Norge, 2 butikker i Sverige, en fremgangsrik nettbutikk og over 500 ansatte.Salgssummen er ikke kjent, men Finansavisen anslår en pris på 200 millioner kroner ved en forholdsvis beskjeden multippel på 6.