Japanske statistikkmyndigheter har sluppet en rekke tall fredag.Arbeidsledighetsraten i landet kom inn på 3,5 prosent i oktober, ned fra 3,6 prosent måneden før.Ifølge Bloomberg lå konsensus på ingen endring, altså 3,6 prosent.Sesongjusterte tall viser at detaljhandelen i Japan falt 1,4 prosent fra september til oktober. På årsbasis var det som ventet en oppgang på 1,4 prosent.
Videre viser foreløpige tall at Japans industriproduksjon steg 0,2 prosent fra september til oktober, mens den falt 1,0 prosent på årsbasis.Industriproduksjonen var ventet å falle 0,6 og 1,7 prosent på hhv. måneds- og årsbasis.Til slutt steg konsumprisindeksen i Tokyo-området 2,1 prosent på årsbasis i november, mens kjerneinflasjonen (justert for mat- og energipriser) steg 1,8 prosent.Konsensus var 2,3 og 2,0 prosent oppgang for hhv. konsumprisindeksen og kjerneinflasjonen.I oktober var oppgangen for de to størrelsene hhv. 2,5 og 2,1 prosent.Lavere privat forbruk (uttrykt ved fall i detaljhandel) og en lavere inflasjonstakt bidrar til at yenen igjen nærmer seg sine laveste nivåer på syv år. USDJPY er opp i 118,22, men har vært så høyt oppe som 118,34.I forrige uke var krysningen oppe i 118,98.På Tokyo-børsen får de store eksportørene seg et løft, og Nikkei og den bredere Topix-indeksen stiger begge 1,3 prosent.Nintendo utmerker seg med en oppgang på over 3 prosent, mens Toyota og Toshiba stiger over 2 prosent.- Inflasjonstallene kan bremse forventningene til ytterligere lettelser fra den japanske sentralbanken, sier sjefstrateg for valuta Kengo Suzuki hos Mizuho Securities i Tokyo til Bloomberg.Ellers i Asia- og Stillehavsregionen er large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai opp 0,6 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,2 prosent.Taiwan-børsen er opp 0,1 prosent, mens Seoul-børsen trekker ned 0,2 prosent.Sydney-børsen faller 1,6 prosent.