Jobbveksten i Eurosonen ikke bedre siden 2011

PMI-rapporten fra Markit slår fast at veksten i eurosonen er den høyeste på sju måneder, og at det ikke har blitt skapt jobber i raskere tempo siden 2011.

Utenfor hovedkvarteret til Den europeiske sentralbanken (ECB) i Frankfurt - Foto: AP
Næringsliv

Foreløpige tall viser at PMI for industrien i Eurosonen var 51,1 i februar, opp fra 51,0 måneden før. Det var ifølge Bloomberg News og TDN Finans på forhånd ventet en indeks på 51,5.En indeks over 50 poeng viser tiltagende aktivitetsnivå.Kjernelandene Tyskland og Frankrike kom begge inn under forventningene. - Utenfor Frankrike og Tyskland økte aktiviteten i hele regionen markert, skriver MarkitEconomics i rapporten.PMI for tjenestesektoren i eurosonen var steg fra 52,7 i januar til 53,9 i februar. Her var forventningene en indeks på 52,6 poeng.Foreløpige tall for samlet PMI var 53,5 poeng, opp fra 52,6 i januar.- Den samlede PMI-indeksen har vist forsiktig oppgang de to siste månedene, og markedet ser for seg at den tok seg litt videre opp i februar, til 53,0, opp fra 52,6 i januar. Nivået i januar var det høyeste siden august i fjor, trukket opp av bedringer innen både tjeneste- og industrisenti-mentet. Konsensus ser for seg at begge disse komponentene steg litt videre i februar. Bak disse forventningene ligger nok en antagelse om at euro-svekkelsen har bidratt til økt aktivitet i industrien, sier Handelsbanken i dagens Morgenrapport. Les hele rapporten her.

Nyheter
Næringsliv