Mekler for å unngå flystreik fra lørdag

– Hvis partene mot formodning ikke kommer til enighet, vil målet vårt være å gjennomføre det planlagte flyprogrammet lørdag og søndag. Flygninger til USA og Thailand skal etter planen gå som normalt, heter det i en uttalelse fra Norwegian.

Næringsliv

Selskapet oppfordrer alle kunder til å sjekke Norwegians nettsider dersom meklingen bryter sammen og streiken er et faktum.Flere kravMeklingen mellom YS-forbundet Parat og NHO Luftfart ble innledet torsdag og har frist til midnatt fredag. En kraftig opptrapping av en eventuell streik ventes i midten av neste uke.Riksmekler Nils Dalseide leder samtalene. Thore Selstad Halvorsen er forhandlingsleder for Parat, mens Ragne Eikrem leder NHO Luftfarts forhandlingsdelegasjon.Pilotene i Norwegian krever tariffavtale med det Parat kaller en «reell» arbeidsgiver, likeverdige avtaler for alle selskapets piloter i Skandinavia og felles karrieremuligheter for alle pilotene i konsernet.Lederen for pilotforeningen i Norwegian Halvor Vatnar mener selskapet er ute etter å presse fram en overgang fra fastere ansettelser til løsere tilknytningsforhold med dårligere betingelser.Oppløse selskap– Den største utfordringen i forhandlingene er de ansattes manglende tillit til at ledelsen overholder inngåtte avtaler. Vi opplever dessverre at mange av de avtaler som inngås med Norwegian og Bjørn Kjos ikke overholdes, dette også skriftlige avtaler, sier Vatnar.Overfor NTB uttrykte han tidligere denne uka frykt for at Norwegian-sjefen svarer på en streik ved å la pilotenes formelle arbeidsgiver, Norwegian Air Norway, gå konkurs. Pilotene er overført fra morselskapet og til dette bemanningsselskapet.– Pilotene i Skandinavia har svært gode betingelser og kostnadene må ned, slik vi også har sett hos våre konkurrenter, sa Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB tidligere denne uken.Han viste til at Norwegian endte med et underskudd på 1,6 milliarder kroner i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv