Advarer mot tidlig skjermtitting hos barn

Barneleger mener utviklingen kan bli svekket hos små barn som bruker tid foran TV-, nettbrett- og PC-skjermer.

Foto: Scanpix
Næringsliv

– Jeg vil anbefaler at barn under tre år ikke skal se på skjerm, sier barnepsykiateren Melanie Ekholdt til VG .– Fra treårsalderen er barnet utviklet godt nok språklig og motorisk til å kunne utforske skjermverdenen med foreldre, mener hun.Den svenske barnelegen Hugo Lagercrantz sier til Sveriges Radio at barn opp til toårsalderen må skånes for skjermer.– Barn som er under to år, skal ikke titte på skjerm i det hele tatt. De behøver den direkte kontakten, det kan man aldri formidle med en skjerm, sier han.Begge mener skjermtitting svekker barnas språklige utvikling, i tillegg til at det kan gi nedsatt syn og søvnproblemer.Ekholdt anbefaler at foreldre begrenser barnets skjermbruk til en halvtime-time – fra det har fylt tre år.– TV-titting går utover barns kognitive og sosiale utvikling. Dette er godt dokumentert, sier barnepsykiateren. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv