California må redusere vannforbruk med 25 prosent

California-guvernør Jerry Brown innfører restriksjoner på vannforbruk i USAs mest folkerike delstat.

Næringsliv

På grunn av omfattende tørke må innbyggerne kutte vannforbruket med en firedel, men bønder blir ikke omfattet av restriksjonene, opplyste Brown på en pressekonferanse onsdag. Bøndene er allerede underlagt restriksjoner på vanning av dyrkede områder, og blir derfor ikke omfattet av ytterligere kutt, la Brown til. Han kom med kunngjøringen på et besøk til Phillips nær Tahoe-innsjøen, et sted hvor tørt gress onsdag preget terrenget. – Vi står nå på tørr grunn, men burde stå med beina plantet i halvannen meter med snø, sa Brown. California har denne vinteren registrert de laveste snømengdene siden målingene startet. Brown opplyser at vannrasjoneringen som nå innføres, skal iverksettes både på delstatlig og lokalt nivå, og at myndighetene skal utarbeide en refusjonsordning for innbyggere som vil bytte ut gamle vanningssystemer i hagene med nye og mer vanngjerrige modeller. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv