Charlie-spaltist, Twitter-topp og Jusjtsjenko til Oslo

Til Oslo Freedom Forum i slutten av mai kommer talere som Charlie Hebdo-spaltist Zineb el Rhazoui, konserndirektør Colin Crowell i Twitter og Ukrainas tidligere president Viktor Jusjtsjenko.

Ukrainas president Viktor Jusjtsjenko i 2008 og 2004 - Foto: Scanpix
Næringsliv

Listen over årets deltakere på det tre dager lange arrangementet ble offentliggjort langfredag. Også statsviter Larry Diamond fra Stanford, den iranske komikeren Kambiz Hosseini og den afghanske forretningsmannen Saad Mohseni er blant foredragsholderne. Årets utgave av Oslo Freedom Forum er det sjuende i rekken og har temaet «Leve i sannhet». I dagene 2.-27. mai settes søkelyset blant annet på retten til å fornærme, «makt for de maktesløse», den pågående teknologiske revolusjonen innen kommunikasjon og kunstens og kulturens rolle innen menneskerettigheter, skriver arrangøren Human Rights Foundation (HRF) i en pressemelding. Arrangementet er en hyllest til Václav Havel, den tsjekkiske dissidenten som endte som landets president. I Oslo skal vi feire ånden i Havels liv og virke og minnes hvordan han inspirerte millioner til å leve i sannheten, sier HRFs styreleder Garry Kasparov. Også utenriksminister Børge Brende (H) står på talerlisten. Utenriksdepartementet, Fritt Ord og Oslo kommune er med og støtter Oslo Freedom Forum. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv