IMF gleder seg over Hellas' betalingsløfte

Hellas har gått med på å betale inn pengene landet skylder Det internasjonale pengefondet (IMF) innen fristen torsdag, bekrefter IMF-sjefen.

lagarde.jpg
Næringsliv

Sist uke sa Hellas' innenriksminister at landet kan komme til å måtte prioritere utbetaling av lønninger og pensjoner framfor å betale inn 450 millioner euro til pengefondet. Men Hellas' visefinansminister lovet sist fredag at Aten aktet å overholde fristen. Etter et møte med finansminister Yanis Varoufakis i Washington søndag kveld bekrefter IMF-sjef Christine Lagarde at grekerne har forpliktet seg til å betale regningen i tide. De to snakket om det greske reformprogrammet, og ifølge en uttalelse fra Lagardes kontor, ble de enige om at alle har interesse av et effektivt samarbeid. Varoufakis omtaler de såkalte uformelle diskusjonene om Lagarde som produktive. Den greske økonomien har hold seg flytende på store kriselån fra EU og IMF siden 2010. IMF krever at Hellas leverer en liste over reformer som innfrir kravene om en stram finanspolitikk før landet får utbetalt resten av kriselånet, det vil si 7,2 milliarder euro. Frykten er at Hellas skal gå tom for penger før grekerne er kommet med en reformliste som de andre landene vil godta. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv