Leger får kritikk for ikke å ha oppdaget kreft

To overleger får kritikk av fylkeslegen i Hordaland for ikke å ha oppdaget kreft hos en ung kvinne som to ganger møtte opp ved akuttmottaket ved Stord sykehus.

lege.jpg
Næringsliv

Det var i august i fjor at kvinnen i slutten av 20-årene oppsøkte akuttmottaket ved sykehuset med blødninger og forstoppelse. Turnuslegene som tok imot kvinnen, ga henne avføringsmidler og smertestillende, og en ansvarlig overlege godkjente utskrivingen av pasienten, skriver Bergens Tidende. Hun ble henvist til gynekologisk undersøkelse, men uten at kreften ble oppdaget. Heller ikke neste gang hun oppsøkte akuttmottaket med forstoppelse, ble kreften oppdaget. Først ved tredje besøk ble det påvist endetarmskreft med spredning, men da var kreftbehandlingen blitt forsinket med ti uker. I en fersk tilsynssak har fylkeslegen konkludert med at to overleger og avdelingsledelsen ved Stord sykehus har brutt kravet til forsvarlig legehjelp. I tilsynsrapporten står det at kvinnen ble utsatt for «systematisk overfladiskhet» i behandlingen fram til kreften ble oppdaget i oktober i fjor. Sykehuset sier de har gode nok rutiner for å undersøke pasientene som kommer inn, men at rutinene i denne saken i praksis ikke har fungert. Sykehuset har etter hendelsene med den unge kvinnen gått gjennom interne rutiner og praksis. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv