- Mye tøffere i olje, men viktig ikke å overdramatisere

- Stor forskjell på en brems og svakere vekst og en nedtur, sier DNB-sjef Rune Bjerke.

Næringsliv

DNB-sjef Rune Bjerke ser ingen grunn til overdreven pessimisme for utviklingen i norsk økonomi.- Vi merker at veksten er svakere, men vi merker ikke noen nedtur. Det er en brems, men det er stor forskjell på en brems og svakere vekst og en nedtur. Jeg tror det er viktig ikke å overdramatisere negative tegn og signaler, sa han til Reuters etter å ha talt på en konferanse i Oslo onsdag.Samtidig ser banksjefen at «enkelte bedrifter innen offshore, supply, rigg og annen olje og gass har en mye tøffere tid nå». - Det vil bli enda tøffere hvis oljeprisen forblir på det nivået vi har i dag. Men historisk sett har disse næringene vært utrolig flinke til å tilpasse seg sånne skift, fortsatte Bjerke overfor nyhetsbyrået. Investeringene faller ifølge Bjerke riktignok i forhold til rekordårene banken har hatt.- Men vi vil fortsatt ha mye olje- og gassvirksomhet selv med dagens oljepriser - og selv om veksten stopper noe opp, sa han videre til Reuters.

Nyheter
Næringsliv