Nå kan du glemme ladekabelen

Fra 15. april kan du kjøpe Ikea-møbler med innebygd trådløs lader til mobiltelefoner.

Næringsliv

Er du blant dem som aldri finner mobilladeren når du trenger den? I så fall er du midt i målgruppen for Ikeas nye satsing på trådløse ladere, skriver Finansavisen.Det var under årets Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i februar, at møbelgiganten presenterte en ny serie med skrivebord, bordlamper og nattbord med innebygd plate som kan lade mobilen din trådløst ved hjelp av en magnetisk induksjonsteknikk.De integrerte platene er merket med et pluss-symbol. Legger du en kompatibel mobil på symbolet, starter ladingen av batteriet umiddelbart, skriver Finansavisen.Færre kablerI bordlampene er ladeplaten plassert på foten, og koblet til samme ledning som til lyspæren. Intet behov for flere kabler, med andre ord.Å kamuflere laderne har vært et poeng for Ikea.- Gjennom undersøkelser og hjemmebesøk vet vi at folk hater ledningsrot. Innføring av smarte løsninger som gir færre ledninger og ladere, er et naturlig skritt vi tar for å gjøre hverdagen enklere for kundene våre, sier kommunikasjonssjef Jan Christian Thommesen hos Ikea til Finansavisen.Selskapet lanserer også frittstående ladere og ladere som du kan integrere i dine egne møbler ved å bruke en hullsag.Velkjent standardDen magnetiske induksjonsteknikken Ikea har valgt, heter Qi (uttales «kji»). Den samme teknikken brukes blant annet på en rekke elektriske tannbørster og induksjonstopper.- Qi er den mest utbredte standarden blant enheter som allerede er lansert på markedet, sier Thommesen til Finansavisen.De siste årene har en rekke mobilprodusenter utstyrt mobilene sine med Qi-modul, eksempelvis Google Nexus (4, 5 og 6), LG G3, en rekke modeller fra Microsofts Lumia-serie, samt Samsungs nye flaggskip S6 og S6 Edge.Motorolas smartklokke Moto 360 støttes også, samt nettbrettet Google Nexus 7.Ikke-kompatible mobiler, for eksempel iPhone og eldre Samsung Galaxy-mobiler, kan også lades trådløst ved hjelp av deksler og/eller adaptere. For Samsung Galaxy S3 og S4 finnes også adaptere som kan monteres internt, skriver Finansavisen.Ikea har naturligvis også et ønske om at flest mulig skal dra nytte av løsningen.- Vi kommer også til å tilby ladedeksler til telefoner som ikke er kompatible, sier Thommesen til Finansavisen.Han har stor tro på at konseptet kommer til å bli en suksess.- For oss er dette en betydelig satsing, og vi har naturligvis store forventninger. Når vi i tillegg vet at penetrasjonen av mobile enheter i Norge er såpass høy, tror vi virkelig at dette vil slå an.

Nyheter
Næringsliv