Spetalens billigste veddemål?

Investor Øystein Stray Spetalen sier han vil punge ut dersom Sandefjord knuser Molde.

Øystein Spray Spetalen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
Næringsliv

Tidligere har milliardær og fotballentusiast Øystein Stray Spetalen investert noe av pengene sine i toppfotballen i Vålerenga. Nå er det imidlertid den nyopprykkede klubben fra hans hjemby Sandefjord som gjelder.Spetalens billigste veddemål? Ifølge vg.no har Spetalen nemlig inngått en avtale med Sandefjord der klubben får utbetalt 100.000 kroner i bonus for hver seier mot Molde og Vålerenga og 50.000 kroner for hver uavgjort.– Egentlig burde jeg ha doblet bonusen i kampene mot Molde. Jeg har samme forhold til Molde i norsk fotball som jeg har til SV i norsk politikk. Molde er jo en helt kjønnsløs klubb. Helt fullstendig kjønnsløs, sier Spetalen til VG.Milliardæren sier han nå har samme forhold til Molde i norsk fotball som til SV i norsk politikk.- Har ikke blitt rik på å kaste bort pengene sine Sandefjord-trener Lars Bohinen sier til vg.no at han er glad for at Spetalen engasjerer seg i Sandefjord.– Oppgjørene med Molde og Vålerenga er bonuskamper både når det gjelder poeng og penger. Det blir vanskelig, men ikke umulig. Vi håper at Øystein engasjerer seg mer etter hvert. Samtidig har han ikke blitt rik på å kaste bort pengene sine, sier Lars Bohinen til avisen.Kontrer Røkke?I Molde lar ikke direktør Tarje Nordstrand Jacobsen seg ikke provosere av at Spetalen lokker Sandefjord med penger for å stoppe Molde, og sier det skal bli så vanskelig å ta poeng fra Molde at avtalen mellom Spetalen og Sandefjord aldri vil ende med utbetaling.Molde-investor Kjell Inge Røkke har foreløpig ikke kommet på banen, men kanskje venter det gullbonuser fra han også?

Nyheter
Næringsliv