Tett vårprogram for kongehuset

Kongelige feiringer, kunst og minnemarkeringer for 2. verdenskrig preger kongefamiliens planer fram mot sommerferien.

Kong Harald og dronning Sonja. Foto: Scanpix
Næringsliv

Uka etter påske blir det markering av 75-årsdagen for krigsutbruddet i Norge, 9. april 1940, ved Akershus festning, der kong Harald skal være til stede. Uka deretter preges av feiringen av dronning Margrethe av Danmarks 75-årsdag, med mange kongelige gjester på plass i København. Blant dem er kong Harald og kronprinsparet, på gallamiddagene både 15. april og på selv fødselsdagen, 16. april. Dronning Sonja har ikke mulighet til å bli med på venninnens store dag, da hun er i New York disse dagene. Her skal hun åpne utstillingen «Prize Prints: The Queen Sonja Print Award» 16. april, som blir første gang dronningen stiller ut egne verk i USA. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv