– Trygdesvindlere flyr fra utlandet til nærmeste Nav-kontor

I fjor anmeldte Nav 106 personer for å ha oppholdt seg i utlandet i strid med regelverket.

NAV - Foto - Scanpix
Næringsliv

Nav mener de har svindlet staten for til sammen 28,5 millioner kroner. Nav anmelder stadig flere for urettmessig å ha tatt med seg ytelser til utlandet. Nav mener også mange drar midlertidig hjem til Norge, møter på Nav, for så å reise til utlandet igjen. – Vi har nå i det siste fått tips om at folk reiser helt fra det fjerne østen til Norge, for så å møte på et Nav-kontor. Det er veldig billige flybilletter for tiden, sier Magne Fladby, ytelsesedirektør i Nav, til NRK. Nav medgir at slike saker er vanskelige å avdekke, og mørketallene er trolig store. – Det er ressurskrevende saker for oss å undersøke. Vi har ikke de samme mulighetene til å undersøke fordi vi ikke har samme samarbeid med offentlige myndigheter i utlandet, spesielt utenfor EU, sier Fladby. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv