Tysk fagbevegelse advarer mot klimaskatt på kullkraft

Opptil 100.000 arbeidsplasser kan gå tapt om den tyske regjeringen innfører klimaavgift på kullkraftverk, ifølge fagforeningen Verdi.

Fabrikk - Foto: iStockphoto
Næringsliv

Det vil bli store protester mot de varslede avgiftene etter påske, advarer fagforeningslederen Frank Bsirske. Han advarer om en «strukturell kollaps» i brunkull-distriktene. Statsminister Angela Merkel vil kutte Tysklands klimautslipp med 40 prosent sammenlignet med 1990-nivå, innen 2010. Så langt er kuttet på 27 prosent. Utslippene fra kraftverk må reduseres med enda 22 millioner tonn, i tillegg til kutt i andre sektorer. Økonomiminister Sigmar Gabriel har varslet en klimaavgift på kraftverk som drives av fossilt brennstoff og som slipper ut mer karbondioksid enn tillatt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv