Tyskland er blitt Norges viktigste laksemarked

Mens Russland har importstopp av norsk fisk, og Kina har redusert sin import, er det nå Tyskland som er blitt Norges viktigste laksemarked.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Tyskerne spiste 200.000 tonn laks i fjor, og 75 prosent kom fra Norge, skriver Aftenposten. – Tyskland er nå blitt norsk laks sitt viktigste marked, sier Bjørn-Erik Stabell, markedssjef for laks i Sjømatrådet. Tyskerne spiser i gjennomsnitt over to kilo laks i året, og det er spesielt fersk laks i porsjonspakninger som slår an. Laksenæringen har endret strategien til å gjøre mer fisk gryteferdig, og har truffet med sine små porsjonspakninger. Også land som USA, Polen, Taiwan, Indonesia og Tyrkia har sterk økning i importen av norsk laks. Totalt eksporterte Norge laks for 46,2 milliarder

Nyheter
Næringsliv