Hyller sosialdemokrater som de beste kapitalistene

Aps Martin Kolberg mener det er den sosialdemokratiske tankegangen som er løsningen for næringslivet.

Telenor-sjef Sigve Brekke Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Næringsliv

Høyre har ingen toppsjefer i de største norske selskapene, mens Ap har nettopp fått en til. Ifølge Aps Martin Kolberg skaper sosialdemokratiet de beste kapitalistene, skriver Dagens Næringsliv.I tillegg til den nye Telenor-sjefen Sigve Brekke, er også toppsjef i DNB, Rune Bjerke, Ap-mann. I tillegg er SV-leder Erik Solheims tidligere rådgiver, Thor Gjermund Eriksen, sjef i NRK.-  Alle disse tre er mennesker med et sterkt samfunnssyn, som ser helheten i samfunnet og setter sitt virke inn i et slikt bilde. Da blir du en god leder. Det er fint at det private næringslivet setter pris på den type kvaliteter. Jeg har lenge hevdet at det er den type styring og utvikling i næringslivet som er viktig for næringslivet selv. Disse tre er gode kapitalister, men det blir de fordi de har et tungt samfunnssyn, og det tilhører den sosialdemokratiske sfæren. Det har ikke noe med partiboken å gjøre, sier Kolberg til avisen.Kolberg mener NHO burde innse at det er den sosialdemokratiske tankegangen Bjerke og Brekke står for, som er løsningen for næringslivet, ikke Erna Solbergs politikk. NHO-sjef Kristin Skogen Lund enig med Kolberg i at politisk erfaring kan gi en samfunnsforståelse som er viktig i denne type stillinger. - Men det gjelder uavhengig av politisk ideologi. Helge Lund fra Høyre og Eivind Reiten fra Senterpartiet er gode eksempler på det. Kolberg, derimot, ser ut til å mene at den sosialdemokratisk ideologien gir den beste forutsetning for suksess. Den påstanden er jeg ikke enig i, sier Lund.

Nyheter
Næringsliv