Mann tiltalt for å ha lurt penger fra pensjonister

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha lurt til seg kontanter, bank- og kredittkort fra flere pensjonister i Oslo-området.

pensjonist.jpg
Næringsliv

Mannen utga seg for å være fra politiet og Kripos og skaffet seg på den måten tilgang til pensjonistenes bank- og kredittkort, samt kontanter. Mannen sa han ville redde ofrene fra narkomane barn og utga seg for å etterforske skattesvindel, skriver VG.Ifølge tiltalen brukte mannen flere hundre tusen kroner på luksusvarer, datautstyr, alkohol og restaurantbesøk i løpet av noen få dager. Totalt skal han ha lurt til seg om lag 1 million kroner, sier hans forsvarer Per Johan Sjong Larsen.Tiltalen omfatter også vold og trusler mot politiet og tyverier fra flere forretninger.– Han har erkjent alt til politiet, sier Sjong Larsen som forteller at en del av pengene allerede er tilbakebetalt.Det er satt av to dager til rettssaken som skal opp i Oslo tingrett neste uke. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv