Menn tiltalt for å ha svindlet flere hundre bedrifter

Tre menn er tiltalt for å ha lurt til seg penger fra over 400 bedrifter landet rundt.

Publisert 17. mai 2015 kl. 09.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
Foto: Scanpix

Rettssaken mot de tre mennene, to av dem i 30-årene og den siste i 50-årene, starter i Oslo tingrett tirsdag, skriver VG.Ifølge tiltalen foregikk bedrageriene ved at de sendte bedrifter fakturaer, purringer og inkassovarsler på tjenester og produkter de ikke hadde bestilt. Andre ble lurt til å tro at de kjøpte annonseplass.Tanken var at bedriftene betalte regningene i frykt for inkassosalærer, betalingsanmerkninger eller helt enkelt fordi de trodde de hadde takket ja til tjenesten.Også flere kommuner har ifølge tiltalen mottatt fakturer, og kravene varierer fra drøyt 1.000 til over 18.000 kroner.Det største kravet på 100.000 kroner ble sendt lekelandet Eventyrfabrikken i Sarpsborg. (©NTB)