Odfjell skuffer

Odfjell tapte mye mer penger enn ventet i 1. kvartal.

Bow Summer. Foto: Odfjell
Næringsliv

Odfjell melder om et resultat etter skatt på minus 32 millioner dollar i 1. kvartal 2015, mot minus 23 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 7,1 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 0,37 dollar, mot minus 0,29 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var forventningen minus 0,08dollar.Resultatet før skatt ble negativt med 31 millioner dollar, sammenlignet med minus 22 millioner dollar året før, mot ventet minus 7,3 millioner dollar.Driftsresultatet (EBIT) ble null, mot minus 14 millioner dollar året før. EBITDA steg fra 9 til 22 millioner dollar. Forventningen var 36,3 millioner dollar.Brutto driftsinntekter beløp seg til 227 millioner dollar, sammenlignet med 266 millioner dollar i 1. kvartal 2014, samt ventet 282 millioner dollar.- Kuttprogram som planlagt Styret skriver i rapporten at prosessen med kostnadskutt og effektivisering nå har pågått i tre måneder.- Tiltak relatert til reduksjon i antall ansatte samt andre kostnadskutt går som planlagt. Tiltakene for energieffektivisering er i henhold til plan, og vil gi full effekt i 2016, mens tiltak relatert til flåteoptimalisering vil ta lengre tid enn først planlagt. - Målet er å iverksette tiltak for å forbedre nettoresultatet med i overkant av 100 millioner dollar på årlig basis innen utgangen av 2016, og vi forventer å kunne realisere dette, heter det.Her er rapporten og presentasjonen.

Nyheter
Børs