Tidenes bakrus for Sharif: 7 x konkurs mandag morgen

Publisert 18. mai 2015 kl. 09.18
Oppdatert 18. mai 2015 klokken 14.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord

Fredag gikk Tommy Sharifs Sharif Holding AS konkurs. Mandag morgen er ytterligere syv Sharif-selskaper slått konkurs. Det er Dekkongen Sharif Oslo AS, Europtyre AS, Sharif Invest AS, Sharif Tommy AS, Sharifs Dekksenter og Hov Møbel Eiendom AS, viser en oversikt fra Brønnøysundregistrene.Sharifs Truckwash gikk over ende i april. Der krever kredtiorene 3,8 millioner kroner.Advokat Christian Lundin er oppnevnt som bostyrer.Nettavisen skrev 13. mai at syv Sharif-selskaper hadde fått varsel om tvangsoppløsningIngen av dem hade levert årsregnskap, og revisor i selskapene hadde trukket seg.Selskapene har betalingsanmerkninger på til sammen over 10,1 millioner kroner, uten renter og gebyrer medregnet, ble det opplyst.I forbindelse med konkursen i Sharifs Truckwash uttalte Lundin følgende i Nedre Romerike tingrett, ifølge dn.no:- Det synes på det rene at virksomheten over tid er drevet for kreditors regning, det er gitt lån i strid med aksjeloven og regnskapene for 2013 og 2014 er ikke ferdigstilt. Dette vil bli fulgt oppNedlesset i gjeldSelskapene til den tidligere dekkbaronen har ifølge NA24 en gjeld på hele 94.325.000 kroner. Størsteparten bærer Sharif Holding, med 85 millioner kroner.- Av dette er det oppgitt en gjeld i holdingselskapet på rundt 85 millioner kroner. Det er oppgitt at selskapene ikke eier noen ting, så nå gjenstår det for meg å få regnskapene til selskapene og se om det er noe som ikke stemmer, sier bostyrer Christian Lundin til NA24.- Det er ingen tvil om at det er påfallende at gjeld er så høy. Det er ikke noen midler, det er ikke noen verdier.  Jeg stiller spørsmål ved hvor verdiene er blitt av, fortsetter han overfor avisen.Tommy Sharif selv bekrefter at han skal møte bostyrerer tirsdag, men ønsker ikke å si noe om hvor verdiene i selskapene har blitt av.Det har ikke lyktes Hegnar.no å få tak i Sharif mandag.