Mens Norgesgruppen og Reitangruppen tjener milliarder på dagligvarer, er bransjemyggen Bunnpris tynget av underskudd. Nå vurderer Lykke-familien å bryte Rema-samarbeidet om innkjøp og distribusjon, skriver Dagens Næringsliv.- Vi er desidert minst, og vi har bare muligheter sammen med en stor alliansepartner. Å gå alene er ikke noe realistisk alternativ, sier Bunnpris-arving Christian Lykke, som påpeker at det er en styrke at Bunnpris selv kan avgjøre hvilken alliansepartner den skal samarbeide med, og at det ikke er lenge igjen av avtalen med Rema.- Vi vil alltid vurdere hvor vi får de beste forutsetningene til å vokse videre. Vi har ikke inngått ekteskap med noen, sier Lykke til avisen.Det familieeide konsernet I.K. Lykke, som står bak Bunnpris, satt i fjor igjen med et underskudd på 37 millioner kroner før skatt. Årsakene var overgang fra filialer til franchise som førte til nedskrivninger på 36 millioner kroner, samt  endret periodisering av rabatter.- Vi er aldri glade for å gå med underskudd. Hvis man ser bort fra engangseffektene, er det forsvarlig å si at vi rent driftsmessig fikk et nullresultat. Men det er jo ikke derfor vi holder på, sier Lykke til DN.