– Det blir ingen henstand. Ingen utsettelse på en måned eller to, slik jeg hadde hørt noe om. Pengene skal betales 30. juni, sa Lagarde torsdag i Luxembourg der finansministrene i eurosonen sitter i møte for å drøfte Hellas.Hun gjorde det klart at Hellas vil ha misligholdt sitt lån om ikke avdraget betales innen forfall.– Da har Hellas misligholdt lånet fra IMF 1. juli. Men jeg håper virkelig det ikke går slik, sa hun.Hun understreket at en reform i det greske pensjonssystemet er kritisk nødvendig for en avtale med Hellas, selv om minstepensjonistene må skjermes.– Det vet alle. De greske myndighetene vet det også, sa hun og understreket at det ikke er snakk om å redusere pensjonene til minstepensjonistene, men å reformere finansieringen av pensjonssystemet.16 prosent av Hellas' BNP går til pensjoner, noe som ifølge Lagarde er langt mer enn i praktisk talt alle andre land. (©NTB)