Riksrevisjonen har kritisert Norsk Tipping for drift og ressursbruk, men i en egen rapport konkluderer selskapet med at det driver stadig mer effektivt, melder NRK.
Møttes onsdagFornøyd
Rapporten ble behandlet av en ekstraordinær generalforsamling på Hamar onsdag, med kulturminister Thorhild Widvey (H) til stede.Statsråden fastslo i vår at hun den gang ikke hadde god nok informasjon til å kunne vurdere hvordan tippeselskapet brukte pengene. Ifølge departementet var rapporteringen på effektivitet både mangelfull og forsinket.Ifølge Hamar Arbeiderblad har Norsk Tipping lagt opp til kutt innen blant annet innkjøp, organisasjon og prosesser, samarbeid med andre spillaktører, IT, sponsing, annonsering og kundeservice.Etter å ha fått rapporten, er Widvey tilfreds.– Selskapet har vist at det jobber med å kutte kostnader. Jeg har også registrert ambisjonen til styret og administrasjonen om å kutte 100 millioner kroner i kostnader. Dette skal ha full effekt i 2020. Det er ambisiøst, men vi er fornøyd, sier kulturministeren.Norsk Tipping viser i rapporten til at de samlede driftskostnadene som andel av netto spilleinntekter i 2014, var 0,9 prosent lavere enn året før. Ifølge selskapet er det bare i Finland at det statlige spillselskapet drives billigere enn i Norge. (©NTB)