Jobber forsvinner, boligprisene stuper, og den ene butikken etter den andre stenger dørene i Stavanger. Nå slår flere alarm om at krisen i oljehovedstaden sprer seg til resten av landet, skriver VG.- Hoteller og restauranter er i førstelinje og de bransjene som først merker ringvirkningene av slike kriser. Blodet renner i gatene i Stavanger nå, men vi ser at ringvirkningene ikke bare har spredt seg til Bergen, men til Kristiansand, Trondheim, Tromsø og flere andre byer. Oslo og Gardermoen merker minst foreløpig. Hele landet vil bli rammet. Vi har bare sett begynnelsen, sier hotellkonge Petter Stordalen til avisen.Han skal imidlertid midt i krisen åpne to store hoteller i Stavanger - Clarion Hotel Air ved flyplassen og Quality Hotel Pond på Forus. Stordalen påpeker at disse skal stå i 50 år, og at det er horisonten han må ha råd til å forholde seg til.- I min karriere har vi vært gjennom Black Monday i 1987, finans- og eiendomskrisen i 1991-92, Asia-krisen i 1998, dotcom-krisen i 2003 og finanskrisen i 2008. Det ligger muligheter i hver krise, denne kan ta lengre tid, men vi skal komme oss gjennom, sier han til VG.