– Vårt inntrykk er at det fortsatt er en lang vei å gå, sier talsmann i det tyske finansdepartementet, Martin Jäger, om gjeldsforhandlingene mellom Hellas og långiverne.Utspillet kommer etter at Hellas' statsminister Alexis Tsipras rettet hard kritikk mot IMF for å ha motsatt seg enkelte av de siste reformforslagene fra den greske regjeringen. Samtidig sier en ikke navngitt gresk kilde at Hellas ikke vil kunne akseptere motforslag fra långiverne.De greske forslagene fikk for få dager siden en positiv mottakelse i eurogruppen ettersom de gikk lenger enn tidligere når det gjelder å innfri kreditorenes krav. Men på hjemmebane har kritikken haglet i den mest venstreorienterte fløyen av regjeringspartiet Syriza.Dermed er det risiko for at en eventuelt avtale ikke får grønt lys i den greske nasjonalforsamlingen, noe som kan utløse nyvalg eller en folkeavstemning.Hellas kjemper for å få utbetalt 7,2 milliarder euro i kriselån, den siste utbetalingen i låneprogrammet som utløper 30. juni.Pengene trengs for at Hellas skal kunne betale låneforfall til IMF i slutten av måneden. (©NTB)