Kina, USA og India vil være verdens tre største økonomier i 2050, mens Indonesia (4. plass) og Mexico (8. plass) vil erstatte Russland og Italia på topp 10-listen.Det viser spådommer fra Economist Intelligence Unit (EIU).Kinas BNP vil passere USAs (nominelt, i dollartermer) så tidlig som i 2026.I 2050 vil India og Kina - hver for seg - være rikere enn Indonesia, Japan (5. plass), Tyskland (6. plass), Brasil (7. plass) og Storbritannia (9. plass) samlet. Ifølge EIU vil dette utgjøre en rikdom relativt til resten av topp 10 som er unik i nyere historie.Den siste plassen på topp 10-listen i 2050 går til Frankrike.Målt i BNP per innbygger, er EIUs spådom ifølge Bloomberg at Kina innen 2050 nesten har tatt igjen Japan, mens verdens folkerikeste nasjon vil være på halvparten av USAs nivå (mot 14 prosent i dag).Asia vil innen 35 år sto for 53 prosent av verdens BNP, mens Europas andel ifølge EIU vil synke.