Aluminium ned 30 prosent

Råvarer har vært under press de sist par månedene og aluminium er ikke noe unntak.

Testing av aluminium Foto: Hydro

I desember lå aluminiumsprisen på rundt 2.500 dollar pr. tonn, men frem til midten av forrige uke hadde den falt med 30 prosent.Siden begynnelsen av mai var fallet i midten av forrige uke på 16 prosent.Mot slutten av uken hentet den seg litt inn og mandag er prisen opp ny 50 cent til 1.795,5 dollar, men prisen er fremdeles ned over 28 prosent siden desember og farlig nær de nivåene, om ikke under, der produsentene går breakeven.Det snakkes også om at tilbudet er større enn etterspørselen, og at det kan være rom for ytterligere fall før det blir balanse.Etterspørselen etter aluminium steg i fjor med 9 prosent, mens årets vekst er antatt å være på 6,5 prosent, hvis man skuler til Alcoas 2. kvartals presentasjon den 9. juli.På samme tid vokser imidlertid tilbudet raskere og antas å øke med 6,8 prosent i snitt i år, etter en oppgang på over 10 prosent i april, hovedsakelig drevet at økt tilbud fra Kina, ifølge Reuters.I årets fire første måneder økte for eksempel tilbudet fra Kina med 46 prosent.