Andreassen tror på 5 prosent ledighet

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank tror Norges Banks anslag for ledigheten i Norge er for lav.

Ivan Kverme/Finansavisen
Næringsliv

Onsdag la SSB frem Arbeidskraftundersøkelsen for 2. kvartal og mai som viste en økning i arbeidsledigheten, og størst blant de unge.Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen tror nå, ifølge DN, at arbeids­ledigheten vil øke til 140.000 og 5 prosent om ett år.Han tror Norges Banks anslag i år, på en ledighet på 4,25 prosent, og at det er toppen, er for optimistisk.Andreassen tror sågar at ledigheten på 5 prosent vil nås til neste sommer.– Norge er nå i en motfase. Europa er på vei ut av sine problemer, mens vi er på vei inn i våre, primært på grunn av omslaget i oljerelatert næringsliv, sier han til avisen.Han tror ikke ledigheten vil bli høyere enn 5 prosent, men legger til at han er usikker.Makroøkonom Marius Gonsholt Hov, i Handelsbanken Capital Markets, uttalte i en kommentar til utviklingen i arbeidsmarkedet i går at det utvikler seg på den svake siden av Norges Banks anslag og at konklusjonen derfor blir at tallene støtter et rentekutt i september.

Nyheter
Næringsliv