Bergens rikeste kjøpte ut sønnen for fire milliarder

Trond Mohn og søsteren tar ut milliardutbytter av familieselskapet.

Frederik W. Mohn og far Trond Mohn. Faksimile: Finansavisen
Næringsliv

Bergens rikeste mann Trond Mohn tar sammen med søsteren Marit ut nesten syv milliarder kroner i utbytte, etter at de i fjor kjøpte ut sønnens aksjer av familieselskapet, skriver Dagens Næringsliv.Regnskapstallene viser at Frederik W. Mohn fikk fire milliarder kroner for sine 32,2 prosent i selskapet. I tillegg fikk han fikk sin andel av et ekstraordinært utbytte på 1,3 milliarder kroner på sommeren, tilsvarende 420 millioner kroner.- Jeg kan ikke bekrefte noe som helst. Utover det har jeg ingen kommentar. Beklager, sier Frederik W. Mohn til avisen.Etter DNs beregninger innkasserer Trond Mohns heleide selskap et utbytte på 4,8 milliarder kroner, mens Marit Mohn AS får 2,0 milliarder kroner. Tidligere år har utbyttene lagt på rundt 1-2 milliarder kroner.

Nyheter
Næringsliv