Butenschøn-plagiert går ikke rettens vei

David Sedaris, som ble plagiert av Daniel Butenschøn i artikkelen «Klagemuren» i lørdagens Dagens Næringsliv, kommer ikke til å ta saken videre.

dagens næringsliv
Næringsliv

– Jeg kommer ikke til å vurdere rettslige skritt. Dette er uheldig, men jeg lar saken bli med det, sier David Sedaris via sin agent Sabrina Callahan til Dagbladet. Den tidligere DN-journalisten Daniel Butenschøn har hentet situasjoner og sitater fra Sedaris' tekst «Standing Bye» i The New Yorker uten å kreditere.De siste dagene har det kommet fram at Butenschøn har stjålet innhold fra flere andre artikler.Butenschøn har trukket seg fra vervet som nestleder i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) og fra ny redaktørjobb i Schibsted etter at han ble tatt for plagiat. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv