Siden oppstarten av Russia Baltic Invest i 2004, har selskapet til gründer Knut Langeteig (57) skutt fart. Ifølge Finansavisen omsatte selskapet i fjor for i overkant av to milliarder rubler. Det tilsvarer om lag 278 millioner kroner med dagens kurs, og er en rekordhøy omsetning for selskapet med opphav i Norge.Selskapet fikk et resultat før skatt på 627 millioner rubler, noe som tilsvarer nesten 86 millioner kroner. Det er en mangedobling av resultatet i 2013, som endte på 7,4 millioner kroner.Kaliningrad ble valgt som følge av klima og tilgjengelig jord, importavgifter og lave skatter, skriver Finansavisen tirsdag. Selskapet har eget slakteri, egen produksjon av fôr, og en årlig produksjon på 184.000 slaktegriser.Samtidig er selskapet, ifølge årsrapporten, i full gang med utvidelse av en farm i Nizhny Novgorod. Avlsdyrene skal ha blitt satt inn i januar 2015. Samlet for de to farmene er forventet produksjon i 2015 på totalt 197.850 slaktegriser.I starten hadde Langeteig det finske investeringsselskapet CapMan og danske Bonus Baltic Invest som finansielle medinvestorer, men i desember 2013 kjøpte det thailandske selskapet CPF Investment 69,7 prosent av aksjene.Finansavisen kan fortelle at Langeteig, som er utdannet agronom fra Vestfold landbrukshøyskole, har drevet med svineproduksjon i Norge, Danmark, Polen, Russland og Kina. I tillegg driver han med eiendomsutvikling i Norge.- Vi har presseallergi og ønsker å jobbe i det stille, sa Langeteig til Finansavisen i forbindelse med oppstarten for noen år siden. Det har dermed ikke lykkes Finansavisen å få noen kommentar fra hverken adm. direktør Thomas Norgaard eller gründer og grisebonde Knut Langeteig.