IMF: Vekst i eurosonen tross gresk gjeldskrise

Den solide veksten i eurosonen fortsetter til tross for den dype gjeldskrisen i Hellas, viser prognoser fra Det internasjonale pengefondet IMF

lagarde.jpg

«Den økonomiske oppgangen i euroområdet ser ut til å være på rett spor, med bedring i etterspørselen i innenlandsmarkedet og en inflasjonsøkning», sier pengefondet i en oppdatering av dets halvårlige utsikt for verdensøkonomien.De økonomiske vekstutsiktene er oppjustert for flere euroland, men Hellas vil trolig få det mye tyngre enn først antatt, påpeker IMF.IMF, som stengte pengekrana til Hellas etter at greske myndigheter misligholdt et låneavdrag på 1,5 milliarder euro 30. juni, sier de siste hendelsene ikke har produsert «vesentlig smitte», selv om «det er risiko for økonomisk stress». (©NTB)