Knallrød USA-fiasko for Moods of Norway

Moods of Norways satsning i USA gir røde tall for 2014.

Moods of Norway har gjort braksuksess de siste årene med et samlet overskudd på 110,8 millioner kroner mellom 2011-2013. Den gode perioden har imidlertid fått en solid knekk, skriver Finansavisen torsdag.Regnskapet for 2014 er fremdeles ikke offentliggjort, men daglig leder i Moods of Norway, Jan Egil Flo, kan bekrefte at bedriften gikk med 13,5 millioner kroner i underskudd i fjor.- Etter mange gode år er det tøffere tider i klesbransjen for øyeblikket. Vi har gjennomført noen grep for å snu denne trenden, sier Flo til FinansavisenKleskjeden har hatt en omsetningssvikt på ti prosent det siste året. Ifølge Flo ligger imidlertid hovedforklaringen bak underskuddet i USA. Moods of Norways satsning på den andre siden av Atlanteren har ikke gitt den suksessen bedriften hadde håpet på.- Vi gikk med 16 millioner kroner i underskudd i USA i fjor. Det er grunnen til at vi nå har fått røde tall i 2014. Når vi går med underskudd der borte kan vi ikke fortsette å åpne butikker. Vi har ikke gitt opp USA-markedet, men det er helt klart et prosjekt som må utsettes, sier Flo til Finansavisen.Han understreker at driften i Norge gikk i pluss, men legger ikke skjul på at pilen peker nedover også her hjemme.Flo meddeler at enkelte drastiske grep måtte gjøres som følge av den negative trenden. Ifølge Finansavisen startet selskapet i november 2014 en nedbemanningsprosess som førte til 25 ansatte måtte forlate stillingene sine, samt at lønnsnivået måtte ned.