Norge mangler over 13.200 studentboliger

Under 15 prosent av landets studenter har tilgang på studentbolig, viser en ny undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon, som har en dekningsgrad på 20 prosent som mål.

500 studentboliger kan bli nærmeste nabo med Operaen og nye Deichmanske hovedbibliotek. Illustrasjon: Arkitektene Atelier Oslo og Lund Hagem
Næringsliv

Nær 89.000 personer ble tilbudt studieplass under årets opptak, som ble kunngjort tidligere denne måneden.Av disse har kun 14,5 prosent tilgang på studentbolig, ifølge undersøkelsen fra Norsk studentorganisasjon (NSO), landets største interesseorganisasjon for studenter.Dermed gjenstår det å bygge over 13.200 boliger for å nå målet om en nasjonal dekningsgrad på 20 prosent, ifølge organisasjonen.Undersøkelsen viser at dekningsgraden ikke har vært mye endret de siste årene, men ligget på rundt 13-14 prosent. Da NSOs studentboligundersøkelse først kom i 1991, var dekningsgraden på 17,3 prosent.– Trygge sosiale og økonomiske rammer er viktig for studentenes hverdag. Når bolig og økonomi blir så store stressfaktorer som det gjør i dag, går det ut over tiden vi har til å studere, sier NSO-leder Therese Eia Lerøen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv