Norske redere skvises i Brasil

Det gikk lenge bra norske offshore redere Brasil.

Lars Peder Solstad. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Hele 25 prosent av markedet for offshoreskip på brasiliansk sokkel er kontrollert av norske selskaper. Nå butter det, skriver DN.– Sett fra vår side er det ingen bedring, sier Lars Peder Solstad i børsnoterte Solstad Offshore til avisen.Han har syv skip på kontrakt med Petrobras og er bekymret over situasjonen.Det tildeles få nye kontrakter og de som går ut blir som regel ikke fornyet.Solstad tror det kommer til å bli utfordrende og at enda flere skip enn dagens 50 vil gå i opplag. Selv har han tre skip i opplag.– Dette tallet kommer med stor sannlighet å øke en hel del, sier Solstad til DN.Bakteppet er ifølge avisen oljekollapsen, politisk vanstyre og korrupsjon.McKinsey-topp Svein Harald Øygard i Rio de Janeiro sier til avisen at han venter to elendige år i den gamle vekstkometen.

Nyheter
Næringsliv