Russland og Frankrike enige om Mistral-oppgjør

Russland og Frankrike er enige om oppgjøret etter det avbrutte salget av franske hangarskip til Moskva, ifølge en russisk tjenestemann.

Næringsliv

Det har tatt åtte måneder med forhandlinger å få på plass en enighet om kompensasjon av salget som ble stoppet av Paris.– Forhandlingene er fullførte. Alt er bestemt, både tidsaspektet og beløpet, sier president Vladimir Putins rådgiver Vladimir Kozjin til nyhetsbyrået RIA Novosti.– Jeg håper vi undertegner avtalen om å avslutte kontrakten så fort som mulig.Russland inngikk i 2001 kontrakt om å kjøpe to hangarskip av typen Mistral av Frankrike. Men etter fjorårets russiske annektering av ukrainske Krim og aggresjon mot Ukraina har EU innført en rekke sanksjoner mot Moskva.Frankrike frøs dermed kontrakten.De to hangarskipene kan frakte helikoptre, landgangsfartøy og hundrevis av soldater. Kontrakten var verdt drøyt 10 milliarder kroner.

Nyheter
Næringsliv