Advarer mot Power point-fella

Kreativitetsprofessoren anbefaler å forkaste den tradisjonelle skarpe todelingen mellom fag og opplevelser.

Foto: Scanpix

Kreativitetsprofessor Erik Lerdahl, som har gitt ut boken «Slagkraftige møter», mener at nye hotell- og konferansesentre er for tradisjonelt utformet med projektorer for passive Power point-presentasjoner og flip over, skriver Dagens Næringsliv.For å få mer effekt ut av seminarer, anbefaler kreativitetsprofessoren å forkaste den tradisjonelle skarpe todelingen mellom fag og opplevelser.- I stedet for å drikke kaffe i foajeen, er det mulig å sette av en halvtime for mer stimulerende oppgaver. På den måten er det mulig å bruke naturen og området rundt inn i det faglige programmet. Ett eksempel kan være gående møter der to og to sendes ut med notatblokker og drøfter et krevende tema. Målet må være at vi har det gøy og lærerikt på seminaret, fremfor at vi kjeder oss på seminaret og skal ha det gøy etterpå, som kompensasjon, sier Lerdahl tl avisen.