I Vest-Europa er 1,42 millioner av Audis biler med såkalte EU5-motorer berørt, av dem 577.000 i Tyskland. Nesten 13.000 biler i USA er utstyrt med programvaren, opplyser en talsmann for Audi mandag.Blant Audi-modellene som er berørt er A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 og Q5, ifølge talsmannen.
BørsfallSuspenderer
Volkswagen har opplyst at 11 millioner biler verden over har programvare som pynter på utslippene av helseskadelige stoffer når dieselbiler testes.Den skandalerammede bilprodusentens   aksjer falt over 6 prosent i formiddagshandelen i Frankfurt mandag.Etter et voldsomt børsfall steg VW-aksjen før helgen, men mandag pekte pilene igjen nedover. Aksjen ble mandag formiddag omsatt for 100,20 euro, et fall på 6,6 prosent.Volkswagen har suspendert forsknings- og utviklingssjefene i kjernevirksomheten VW, samt i Audi og Porsche, opplyser kilder med kjennskap til saken.Bilgigantens representantskap ble sist fredag enig om å permittere en rekke ansatte i påvente av en oppklaring av utslippsjuksskandalen. De berørte ble ikke navngitt, men nyhetsbyrået Reuters melder mandag at det dreier seg om sjefene for forskning og utvikling i VW, Audi og Porsche.Nyhetsbyrået har tidligere skrevet at Volkswagen vil komme til å sparke toppsjefene for flere bilmerker i et forsøk på å bøte på skadene skandalen har påført selskapet.Verken Audi, VW eller Porsche vil kommentere de nye opplysningene. (©NTB)