Belships selger skip og leier det tilbake

Belships har inngått en salgs- og tilbakeleieavtale med en japansk motpart for skipet «M/S Belforest»

Foto: Belships

Belships har inngått en salgs- og tilbakeleieavtale med en japansk motpart for skipet «M/S Belforest», går det frem av en børsmelding.Ultramax-skipet er under bygging på Imabari Shipbuilding i Japan, med levering rundt 25. september, altså om rundt en uke.Ved levering vil skipet bli solgt og leaset tilbake for 12 år med kjøpsopsjoner fra år tre og fremover.Transaksjonen vurderes som finansiell leasing, og vil ifølge meldingen ikke ha en vesentlig effekt på regnskapet.Sammenlignet med det alternative tilbudet om lånefinansiering offentliggjort i rapporten for 2. kvartal, vil transaksjonen bedre kontantposisjonen for Belships med rundt fire millioner dollar på leveringstidspunkt.